fbpx

Kako podesiti klimu da hladi

Da bi podesili klimu da hladi potrebno je prebaciti klimu u mod/režim hlađenja, a zatim podesiti željenu temperaturu.
Najčešče dugme je MODE kojim se menjaju funkcije klima uređaja. Hlađenje je ili sličica pahuljice ili natpis COOL.
Kada uključimo klimu potrebno je od 2 do 10 minuta da klima počne da hladi. To sve zavisi od klime i od spoljnje temperature.

Da bi klima počela da hladi nije samo dovoljno smanjiti temperaturu na daljinskom, već je potrebno zadati klimi režim hlađenja preko daljinskog upravljača. Na svakom daljinskom postoji dugme na kojem piše MODE. Pritiskom na to dugme tražimo opciju hlađenja. Kod nekih klima, na displeju daljinskog, hlađenje pronalazimo tako što se pojavljuje ikona pahuljice ili natpis COOL. Mala strelica treba da bude usmerena ka COOL.

Sledeći korak je podešavanje temperature na daljinskom. Poželjno je zadati, na daljinskom, temperaturu dva stepena manju nego što želimo da nam bude u prostoriji koju hladimo. Ako želimo da temperatura u prostoriji bude 24 C, zadajemo 22 C pošto unutrašnja jedinica klime meri temperaturu kod sebe gde je temperatura za dva stepena veća nego u prostoru koja se klimatizuje. Kada postavimo opcije na daljinskom palimo klimu. Dok klima radi nije poželjno da na daljinskom tražimo hlađenje, već to treba uraditi pre paljenja klime. Promenu temperature možemo nesmetano menjati dok klima radi. Kada klimu upalimo potrebno je od 2 do 10 minuta da klima počne da hladi. To zavisi od klime i od spoljnje temperature.

 

Saznajte kako uključiti klimu bez daljinskog.

You may also like...