fbpx

Kako uključiti klimu bez daljinskog

Ukoliko ostanete bez daljinskog, klimu možete upaliti preko vašeg mobilnog telefona.

Postoje dva načina na koji možete upaliti klimu preko mobilnog:

– uz pomoć IR (infrared)

– uz pomoć Wi-Fi

 

Prvi način je uz pomoć mobilnog telefona putem infrareda.

To znači da vas mobilni mora da ima ugradjen infrared ili  da kupite eksterni infrared koji se stavi u ulaz za slušalice u mobilni telefon. Eksterni infrared je vrlo jeftin i možete ga kupiti putem aliexpresa za manje od 1 dolara. Ukoliko imate infrared potrebno je samo da skinete aplikaciju za vaš operativni sistem (Android ili IOS) i možete podešavati klimu tako što uperite mobilni ka klimi. Lako ćete naći puno dobrih aplikacija za klimu.

 

Drugi način da uključite klimu bez daljinskog je uz pomoć Wi-Fi.

Da bi mogli da uključite klimu uz pomoc Wi-Fi sa bilo kog mesta na kom imate internet potrebno je da vaša klima ima integrisani Wi-Fi modul. Postoje i Wi-Fi ready klime koje u sebi nemaju Wi-Fi modul, ali ga je moguće naknadno kupiti i ugraditi.

Uključite klima uređaj i pritisnite dugme “WiFi Connect” dok LED lampica ne počne da treperi. Pronađite nalepnicu sa Informacijama na desnoj strani klima uređaja. Nalepnica sadrži naziv mreže i lozinku. Unesite lozinku sa nalepnice Info. Bićete usmereni do WiFi postavki vašeg telefona i pridružite se GE mreži koja je navedena na oznaci Info. Ovo će započeti komunikaciju između aplikacije i klima uređaja. Ako bude uspešno, pojaviće se ekran „Choose home network”. Pronađite svoju kućnu WiFi mrežu i unesite lozinku da biste uređaj povezali sa kućnom mrežom. Pokreće se proces povezivanja i App će pratiti proces povezivanja. Klima uređaj je povezan nakon što se LED upali i aplikacija kaže “Congratulations!”

 

Saznajte sve o grejanju na klimu.

You may also like...