fbpx

Kako radi klima uređaj

Da biste razumeli osnove, zaista morate da razumete šta je ‘ciklus hlađenja pare i kompresije’, principa koji je isti bez obzira na to da li je vaš klima uređaj veličine stolice ili manjeg automobila. Proces funkcioniše tako što hemijsko rashladno sredstvo prenosi toplotu iz jednog dela sistema u drugi i zatim oslobađa tu toplotu.
Prvo, hemikalija se kompresuje pod visokim pritiskom, u veoma vrućem gasu, koji se onda kompresuje u dugačkoj cevi zvanoj kondenzator. U momentu kad rashladno sredstvo (najverovatnije hemikalija koja se zove Freon) protiče kroz kondenzator, toplota se odaje kroz kondenzator uz pomoć ventilatora. Nakon što se ohladi, gas se pretvori u tečnost i zatim se prenosi u ekspanzioni ventil. To smanjuje pritisak koji se vrši na hemikaliju pre nego što se ona upumpa u “isparivač” (odnosno u unutrašnju jedinicu klima uređaja).

Saznajte sve o redovnom servisu klime.

Summary
Kako radi klima uređaj
Article Name
Kako radi klima uređaj
Description
Kako radi klima uređaj? Proces funkcioniše tako što hemijsko rashladno sredstvo prenosi toplotu iz jednog dela sistema u drugi i zatim oslobađa tu toplotu..
Author
Publisher Name
Servis klime
Publisher Logo

You may also like...